Terug en vooruitkijken: weg met de stress!

Je bekijkt nu Terug en vooruitkijken: weg met de stress!

bord met de tekst "welkom to the future"Als je geen stress krijgt van je werk, je familie, je financiële omstandigheden of van je vooruitzichten, dan krijg je het wel van de wereld waarin we leven. Waar je totaal geen vat op hebt. Waar komen we uit en waar gaan we naar toe? En vooral: wat kan ik er aan doen?

We zijn altijd al op zoek naar innerlijke rust en stabiliteit. Aangevuld met mooie gadgets, want dat mag ook wel weer nu de economie wat beter gaat. Maar er hangt toch steeds meer dreiging in de lucht, en die wordt door de media steeds verder aangewakkerd.. Door berichtgeving over fake nieuws, privacy issues en spanningen tussen naties. Of liever gezegd: spanningen tussen idiote leiders. We mogen niet meer vliegen, diesel rijden is asociaal, we vertrouwen onze slimme meters niet en het staat wel vast dat ook wij last van overstromingen gaan krijgen.

En we zullen steeds meer stress gaan krijgen. om maar wat te noemen: we moeten met minder mensen meer en langer werken, we moeten vechten voor een plek aan een oplaadpaal, er zijn meer omvallende ZZP-ers, je bent steeds minder veilig op internet, groeiend wantrouwen tegen de politiek, angst en nationalisme nemen toe. De huizenmarkt-zeepbel wordt nog groter, robots zijn de nieuwe immigranten, files verstoppen het land volledig en Facebook en Google bepalen steeds meer wat we denken. En je zal maar verpleegster, leraar of hulpverlener zijn.

En dat allemaal resulteert in een behoefte aan veiligheid. Die we best kunnen vinden: we gaan meer met elkaar doen, zoals huisjes huren en genieten zolang het nog kan. We gaan ook weer verder in onze zoektocht naar lekker, gezond en duurzamer eten. En dat mag best wat kosten!

Maar vooral, en dat is de gouden tip: blijf weg van onheilsbrengers zoals kranten, nieuws, facebook en youtube. Want die geven ons massaal een stress gevoel: dat die rampspoed jou ook kan overkomen. Maar dat is absoluut niet waar! In de meeste gevallen is de kans minimaal dat jij slachtoffer wordt van een terroristische aanslag, van die vliegtuigramp, van die nare ongelukken. Hoe meer we daarover lezen, horen en zien, hoe ongeruster we worden. 

Door te stoppen met de (sociale) media gaan we leren over onszelf, waar we staan, wat we kunnen zijn en worden. We gaan elkaar echt ontmoeten en begrijpen. We lezen alleen nog de correspondent en gebruiken onze smartphones eindelijk smart, en vooral niet meer in het verkeer.

En daarmee komt alles goed. We vinden eindelijk een oplossing voor het zwarte pieten-probleem, we stoppen massaal met doemdenken, lossen het tekort aan leraren en woningen op, stoppen met zelf vuurwerk afsteken en respecteren elkaar en de boeren meer en meer en accepteren de multiculturele samenleving eindelijk.

Wij blijven de trends in de gaten houden voor jou. Bekijk ondertussen ook eens onze adviezen om verder te ontstressen. Zodat ook jij zonder stress verder kan.